Zie je wel

Zie je wel is de naam van de expositie Kunst met andere ogen.

De eerste drie weekenden van september exposeren Hermine en Wim Pierik in Galerie De Verdieping aan het St. Jansplein 5 in Moergestel. Ik wil je graag uitnodigen voor deze bijzondere expositie.

Er zijn meer dan 40 schilderijen en ruimtelijke beelden tentoongesteld, allemaal gemaakt door kunstenaars met een visuele beperking. Naast een beschrijving in zwartschrift en braille, worden onze kunstwerken door middel van een audiotour voorzien van onze achterliggende bijzondere verhalen. Met een QR-reader op je smartphone kun je de audiobeschrijvingen online beluisteren. Je moet dan wel een internetverbinding hebben.
Daarbij loopt er een gidslijn langs alle werken, zodat je de route langs de expositie zelfstandig blindelings kunt volgen. Dappere ziende bezoekers kunnen bij binnenkomst een blinddoek opzetten, om zich een korte tijd onder te dompelen in mijn belevingswereld. Er zijn gidsen die je kunnen begeleiden en er wordt rekening gehouden met afstand doordat bezoekers reserveren. De expositie is op de eerste verdieping die met een trap of lift te bereiken is. Bovengekomen staat er iemand op jou te wachten die je verder wegwijs maakt.

Reserveer jouw gratis rondleiding!
Per half uur kun je (met een groepje van maximaal 4 mensen) reserveren. We verwachten dat je 1,5 tot 2 uur bezig bent met bezichtigen van de expositie. Zo zijn de mensen mooi verdeeld over de ruimte. Klik hier om te reserveren.

Zaterdag 5 september is er om 15u een openingswoord. Je bent welkom om daarbij te zijn.

Data en tijd

  • Zaterdag 5 september 2020, 11.00-17.00u
  • Zaterdag 12 september 2020, 11.00-17.00u
  • Zondag 13 september 2020, 11.00-17.00u
  • Zaterdag 19 september 2020, 11.00-17.00u
  • Zondag 20 september 2020, 11.00-17.00u

Documentaire
Er wordt een korte video gemaakt over een aantal makers. Deze wordt tijdens de expositie in de filmzaal afgespeeld.
Meer informatie over de expositie vind je in de agenda op de website van Studio Xplo.

Het lijkt me leuk als je komt!

Groetjes, Hermine en Wim