Beeldend gedenken

Creapoelka biedt de mogelijkheid om via beeldhouwen aandacht te hebben voor een ingrijpend verlies in je leven. Verlies door de dood van een geliefd persoon, verlies van gezondheid, door scheiding of van een betekenisvolle baan. Door het maken van een beeld geef je letterlijk vorm aan je verdriet. Gaandeweg maak je tastbaar wat er vanbinnen in je leeft. Er ontstaat een symbool van verbinding dat zonder woorden vertelt………. Beeldhouwen kan zo een helende werking hebben. Je verlieservaring raakt meer met je levenspad verweven.

Beginnen vanuit het niets

Voel je dat dit belangrijk voor je is, neem dan contact met ons op. Ervaring met beeldhouwen is niet nodig. Je mag erop vertrouwen dat je beeld stukje bij beetje vorm krijgt door er mee bezig te zijn. Je handen brengen tevoorschijn wat je hart vertelt. Ter ondersteuning krijg je eenvoudige aandachtsoefeningen aangereikt om het contact met je jezelf te verdiepen. Deze focus kan ontspanning, rust en verstilling bieden en geeft je de gelegenheid om bij jezelf te blijven, om vormen te laten ontstaan die bij jou horen, een symbool, een anker op je levensweg.

Van steen naar symbool

Beeldend gedenken begint met het uitzoeken van de steen of het hout. Dan maak je het oppervlak schoon. Je geeft vorm vanuit je hart. Van de grove vorm ga je naar het verzachten, het verfijnen, de rustgevende beweging van het polijsten. Daarna zet je de beeld in de was en wrijf je het uit tot een glanzend geheel.
Ervaring met beeldhouwen is niet nodig. In onderling overleg kiezen we de werkvorm die het beste bij je past.

“ Toen mijn beeld af was, was ik diep ontroerd en heb ik opnieuw afscheid genomen
maar nu op een manier die ik zelf gecreëerd heb, die bij mij past.
Daardoor kon ik loslaten”.
Diana

Begeleiding: Marianne Willems

“Al ruim 20 jaar werk ik binnen Creapoelka als kunstzinnig begeleider. Zowel individueel als in groepen begeleid ik mensen (volwassenen en kinderen) in het maken van een beeld waarin het niet gaat om het leveren van artistieke prestaties maar om de symbolische waarde die bij kan dragen aan ieders persoonlijke ontwikkeling. Beeldend gedenken is een speciaal onderdeel hiervan. Kunstzinnige middelen, met name beeldhouwen, hebben mij geholpen bij het verwerken van mijn eigen verlieservaringen, de vroege dood van mijn vader en het ongewenst kinderloos zijn. Ik ervaar steeds weer de heilzame werking van het mezelf beeldend uitdrukken. Graag schep ik de voorwaarden voor anderen om dit ook te ervaren en hen hierin te begeleiden.”

Voor meer informatie kun je Marianne het beste bellen.

0486-416172 of 06-10276369